Karina Tan

Karina Tan

Emotie is voor mij de belangrijkste drijfveer voor het maken van mijn driedimensionale werk. Woorden zijn dan overbodig; slechts verstilling en verbazing omhelzen elkaar. Deze basis zie je terug in mijn vormen: simpel, doeltreffend en krachtig. 
Ik werk voornamelijk met steen en brons; soms combinaties van deze materialen.

In mijn atelier in Aalsmeer geef ik beeldhouwles aan volwassenen. Het is mooi om te zien hoe de cursist zich, met de juiste begeleiding, met ieder beeld ontwikkelt.
Je hebt voor sommige onderwerpen meer oefening nodig door meer kleischetsen te maken. Pas als je merkt dat je begrijpt wat je doet, begin je aan de steen.

In het jonge Flower Art Museum ben ik sinds 2 jaar curator. Mijn werkzaamheden bestaan uit het maken van tentoonstellingen en de daarbij behorende interieuraanpassingen. Hiervoor komen mijn skills als interieurontwerper goed van pas.
Wat ik ook heel leuk vind is het contact met alle kunstenaars die ik in deze wereld heb leren kennen. Allemaal mensen die denken zoals Sunny en ik!

Verhuizen naar Zandvoort en mijn leven hier, zie ik als één groot kado. Vooral nu, met Covid-19 als VAST onderdeel van dit leven, heb ik sterk het gevoel dat we ‘het leven moeten vieren’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we met SunnyKar-Art een nieuwe weg zijn ingeslagen. Als kunstenaars hadden we dit blijkbaar nodig; onszelf  ‘out of the box’ te plaatsen en nieuwe wegen te bewandelen. Wat wij voornamelijk willen is positief de toekomst tegemoet zien, maar je moet wel zelf hiervoor de eerste stappen zetten.