Sunny Neeter

Sunny Neeter

Sunny woont in Amstelveen en haar atelier bevindt zich in Aalsmeer waar ze schildert over de vergankelijkheid van het leven, over schoonheid en verval. Haar grootste inspiratiebron is de natuur. Ze werk bewust met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en streeft met haar werk naar bewustwording hoe duurzaamheid bereikt kan worden.

De uitdaging om te experimenteren met steeds weer verschillende materialen en technieken geeft Sunny een groots gevoel van vrijheid. Zij neemt de ruimte om zich over te geven aan een ontdekkingsreis zonder grenzen, waarbij aardse materie en kosmische krachten een onuitputtelijke bron zijn van inspiratie, die voortdurend verandering  teweeg brengt.
De innige verbondenheid die zij ervaart met deze bron stelt haar in staat een transformatie te bewerkstelligen in haar eigen beeldtaal, een eigen handschrift, waarbij het ritme van krachtige kleurvlakken, beweeglijke lijnen en tegendraadse structuren samenvloeit in een harmonieus geheel.

De merkbare subtiele kracht van de trillingen die kleuren teweegbrengen is voelbaar in ieder van haar werken. Kleuren die opgebouwd zijn uit meerdere lagen openbaren zich als een tastbare huid. Er lijken hele geschiedenissen in verborgen te liggen, meegenomen invloeden uit verschillende culturen tijdens jarenlange periodes in het buitenland en
vele reizen. Historie wordt door haar omgezet in een kleurrijk heden.

Door de combinatie van al deze elementen krijgt haar beeldtaal een geheel eigen authentiek handschrift.

Sunny geeft schilderworkshops in haar atelier of op locatie. Iedereen schildert vanuit zijn gevoel en zet zijn eigen werkelijkheid en beleving om in kleuren, lijnen, ritme en balans. Op een speelse manier leer je wat je allemaal met verschillende materialen kunt doen en je gevoel te ontwikkelen voor compositie en kleurgebruik.

Karina Tan

Karina Tan

Emotie is voor mij de belangrijkste drijfveer voor het maken van mijn driedimensionale werk. Woorden zijn dan overbodig; slechts verstilling en verbazing omhelzen elkaar. Deze basis zie je terug in mijn vormen: simpel, doeltreffend en krachtig. 
Ik werk voornamelijk met steen en brons; soms combinaties van deze materialen.

In mijn atelier in Aalsmeer geef ik beeldhouwles aan volwassenen. Het is mooi om te zien hoe de cursist zich, met de juiste begeleiding, met ieder beeld ontwikkelt.
Je hebt voor sommige onderwerpen meer oefening nodig door meer kleischetsen te maken. Pas als je merkt dat je begrijpt wat je doet, begin je aan de steen.

In het jonge Flower Art Museum ben ik sinds 2 jaar curator. Mijn werkzaamheden bestaan uit het maken van tentoonstellingen en de daarbij behorende interieuraanpassingen. Hiervoor komen mijn skills als interieurontwerper goed van pas.
Wat ik ook heel leuk vind is het contact met alle kunstenaars die ik in deze wereld heb leren kennen. Allemaal mensen die denken zoals Sunny en ik!

Verhuizen naar Zandvoort en mijn leven hier, zie ik als één groot kado. Vooral nu, met Covid-19 als VAST onderdeel van dit leven, heb ik sterk het gevoel dat we ‘het leven moeten vieren’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we met SunnyKar-Art een nieuwe weg zijn ingeslagen. Als kunstenaars hadden we dit blijkbaar nodig; onszelf  ‘out of the box’ te plaatsen en nieuwe wegen te bewandelen. Wat wij voornamelijk willen is positief de toekomst tegemoet zien, maar je moet wel zelf hiervoor de eerste stappen zetten.